Gör en bioavfallspåse av tidningspapper!

31.01.2016 kl. 15:00

Det kom på posten kan man väl säga nu. Huset har fått en bioavfallssoptunna och överallt hänger lappar om hur man skall sortera bioavfallet. Där fanns även en instruktion hur man kan göra påsar till bioavfallet av gamla dagstidningar. Eftersom vi inte får tidningar hem grävde jag upp några ur husets pappersinamling. Det duger lika bra.

Jag vet att det ser ut som en lång process eftersom fotona är många men tro mig, det går snabbt. Jag gjorde flera stycken på bara några minuter och skall spara dem tills de behövs, så behöver man inte vika en ny varje gång.

Gör så här:

1. Placera två tidningsuppslag på varandra.

2. Vik nedre kanten av uppslagen som bilden visar.

3. Vänd nu på uppslaget så den vikta delen är mot mattan (eller golvet, vad vet jag vad du har under?).

4. Vik nu fram en del av pappersarken som bilden visar.

5. Gör lika med andra kanten.

Lägg nu kanten in under den vikta delen som om det vore en ficka.

6. Vänd på steken så att den vikta delen är uppåt.

7. Vik nu nedre kanten in under den vikta delen.

8. Nu är alla vikningssteg gjorda, och det är bara att forma en påse av den lilla skapelse du gjort.

Grejen med påsen är att du kan slänga hela den i bioavfallet. Papper förmultnar!

Kommentarer (3)
Bra tips :) funderar bara, då det åtm hos oss nog sorteras noga, men sen ute på gården finns bara en stor soptunna dit man både slänger svarta å vita påsar, att det kanske inte funkar att göra sånadär påsar då? :/
Mimma31.01.16 kl. 16:57
Menar du att det finns en enda soptunna för allt skräp och ingen sortering? :( ja då är det här ju "onödigt" om man inte har möjlighet att skapa en egen kompost på gården. Om du dock menade att man i bioavfallet har olika plastpåsar så kan du nog ändå slänga dit denna papperspåse också :)
31.01.16 22:45
Menar att det finns en stor soptunna dit man ska sätta både vita och svarta påsar, fast man har sorterat. (Dom sorteras väl kanske sen nån annanstans?) Men just pgs det så kan man säkert inte använda såna där papperspåsar... Synd.
Mimma01.02.16 kl. 10:32
Idas kommentar här nedan kanske svarar på det :)
01.02.16 18:55
Tänkte inflika här me en liten kommentar! E du Mimma hem från Österbotten? :) Åtm jag som e från Nykarleby så har sorterat med vita och svarta påsar, men det är en grej som inte finns någon annanstans i landet än i Jakobstads-området (correct me if I'm wrong!). Svarta påsarna är väl bio o vita för plast å dyl? Isf ja, då e kanske papperspåsen onödig. Vissa husbolag t.ex. här i Åbo har ju så att det finns en roskos endast för bio, då är det ju smart med papperspåse :) Skräpsorteringen skiljer ju sig från ställe till ställe! Den sorten vi har i jeepis-området är ju superbra :))
Ida01.02.16 kl. 17:09
Tack ida! Jag antar att det handlar om något sådant :)
01.02.16 18:55

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!