Ett blommigt fotbad

06.08.2016 kl. 07:00

Jag bestämde mig för att testa vad mamma och pappas gårdsrosor var möjliga att användas till. Bestämde mig för att slänga ihop dem, svartvinbärsbad och lite eterisk olja av doften lavendel i ett hett fat vatten för att bada mina fossingar. Det var väldigt fint, skönt och goddoftande. Jag tror också att det kan vara ganska lämpligt att ånga ansiktet med genom att ha huvudet intill fatet, en handduk som hänger ner över huvudet och bara låta svetten och porerna komma ut. Lite mindre lavendeldoft dock än vad jag hade i, den var ganska stark. Jag använde ju rosor från mamma och pappas gård och det tycker jag att kan vara bra att tänka på: använd inte besprutade rosor till det här. Du kan torka rosenblad från t.ex. nyponrosen om somrarna och spara det tills vintern, så slipper du köpa en ros bara för det. Miljövänligt! Nyponrosor hittar man lite överallt.

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer