Smoothiemåndag: Mango-passionsfrukt

08.08.2016 kl. 07:00

Tjenis! God morgon och god måndag! Fr.o.m. den här veckan och så länge jag har inspiration och tid kommer jag att publicera en måndagssmoothie fullproppad av nyttigheter varje måndag. Det blir en blogg-serie liksom. Varför tycker jag då att det passar på en ekoblogg? Jo, för att hälsa och hållbarhet går hand i hand och för att jag tycker det är viktigt att lära människor att smoothies kan göras själv och inte behöver köpas i butiken.

Den första smoothien är en underbar frisk sådan fullproppad med nyttigheter och smak. Perfekt en grå morgon då man behöver lite färg i livet.

Du behöver:

1 banan
1/4 avokado
½-1 dl mango
1 passionsfrukt
1 msk chiafrön
havremjölk

Skär passionsfrukten på hälft och spara ena halvan till serveringen. Mixa resten i en mixer. Havremjölken avgör hur tjock din smoothie blir, jag tyckte det räckte med väldigt lite för att den skulle få en trevlig konsistens. Avnjut direkt.

Varför är den hälsosam?

Banan
Innehåller långsamma kolhydrater, är vitaminrik och kan förhindra cancer. Dessutom har den en bra funktion för smoothies: den ger hälsosam sötma och dessutom stadga till drycken.

Avokado
Innehåller nyttigt fett som kan sänka kolesterolvärden, den är fiber- och vitaminrik. En riktig superfrukt som håller en mätt.

Mango
Frukten är kolesterolsänkande och vitaminrik. Glädjande nog ses den även som cancerförebyggande. Precis som banan ger den också stadga och sötma till en smoothie.

Passionsfrukt
En proteinrik liten skapelse som ger mycket energi.

Chiafrön
Bra för matsmältningen, är extremt kalcium- och omega-3-rik. Ett verkligt superfrö.

Havremjölk
Ett bra alternativ till komjölk om man vill utesluta animaliska produkter. Dessutom mycket bättre än sojamjölk som innehåller fytoöstrogener och som ofta även är genmanipulerade.

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer