Nyttigare vegansnickers

30.07.2016 kl. 18:00

Den här har jag gjort många gånger och älskar den galet mycket. Sjukt gott och innehåller inga obehagliga tillsatsämnen man inte kan uttala. Den är också fri från vitt socker och helt vegansk. Ett måste att testa! Originalreceptet kommer från den fantastiska bloggen hurbrasomhelst.se.

Recept:

Chokladlager:

7 msk agavesirap
6 msk smulten kokosolja
5 msk råkakao
4 msk hemgjort jordnötssmör
lite salt

Smält kokosoljan i mikrougn/över vattenbad eller i en kastrull försiktigt, och blanda sedan med agavesirapen. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och smaka av. Om du inte tycker det är för sött/salt/chokladigt är det bara att hälla ut smeten i någon form med bakplåtspapper på bottnet, annars får du finslipa blandningen. Jag brukar ta någon gammal plastlåda för glass el.dyl då jag fryser in. Låt sedan stelna helt i frysen (räcker inte länge!).

Jordnötssmörslager:

2 msk kokosolja
2 msk agavesirap
6 msk hemgjort jordnötssmör
lite salt

Smält kokosoljan igen och blanda med resten. Häll över chokladlagret när det stelnar och strö över lite salt. Vill man kan man även strö över nötter, jag har toppat med lite sesamfrö. Låt stelna i frysen och ta sedan ut din snickersklimp ur det kärl du använt och skär upp i små bitar. Håll i frysen ända till servering!

Kommentarer (1)
Det här ser mums ut! Måste prova! :)
Amira05.08.16 kl. 19:11
Det ÄR! Testa!! :)
05.08.16 19:58

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer