Smoothiemåndag: Röd vinbärsmilkshake

05.09.2016 kl. 07:00

Idag är det dags för en smoothie med en tvist, nämligen en milkshake! Utan socker och med helt vegansk mjölk - och blir hur god som helst.

Jag skulle rekommendera att använda er av frusen banan (skala, skär i bitar och frys in) och alternativt lite mindre isbitar då i stället. Jag hade ingen frusen banan så isbitar fick sköta det. Gott hur som helst!

Du behöver:

2 frysta bananer
1 dl frysta röda vinbär
alt. isbitar om bananerna inte varit frusna
lite havremjölk

Mixa allting och avnjut! Enkelt och vackert.

Varför är den hälsosam?

Banan
Innehåller långsamma kolhydrater, är vitaminrik och kan förhindra cancer. Dessutom har den en bra funktion för smoothies: den ger hälsosam sötma och dessutom stadga till drycken.

Röda vinbär
Röda vinbär är väldigt antioxidantrika samt kan påverka hjärtat positivt. Röda vinbär kan också hjälpa dig med matsmältningen och håller ditt blodsocker på en bra nivå.

Havremjölk
Ett bra alternativ till komjölk om man vill utesluta animaliska produkter. Dessutom mycket bättre än sojamjölk som innehåller fytoöstrogener och som ofta även är genmanipulerade.

Kommentarer (1)
Hej julle. Havremjölk is da shit! :D Bra tips med att frysa ner bananer, aldrig tänkt på det! Hälsningar från Hamburg! (I Tyskland är sorteringsmöjligheterna ganska dåliga…)
Sara din kusin05.09.16 kl. 23:22
Saaraaa hur har du det?? Kom och kolla in min lägenhet nu snart:DD
06.09.16 14:07

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer