There is zero shame in giving a shit

31.07.2016 kl. 21:00

Lauren singer, grundaren av bloggen Trash is for Tossers och företaget Simply Co, är en av mina absoluta förebilder. Hon lever en zero waste-livsstil och producerar mycket mindre skräp än jag. Min glasburk är nästan redan helt full sedan 14 maj, och hennes är inte full trots att hon hållit på i flera år. Nåväl, huvudsaken är ju att man minskar på avfallet! Rubriken är ett citat av henne då hon tagit maten som blivit kvar från en fin restaurang och lagt i en glasburk för att ta hem i stället för att slänga bort. I looove it.

Men ja, there is zero shame in giving a shit. Det är en fin tanke. Ett fint motto. En fin mening. Som tyvärr alltid skiter sig för mig. Jag kan gå dagar, ja till och med veckor, och känna mig nedstämd för att jag fått höra hur "lame" jag är på grund av att jag bryr mig om miljön. Eller någon lite nedlåtande ton om min livsstil. Jag vill inte skämmas för att vara grön men ibland gör jag det. Ibland mår jag skit för att jag give a skit. Det som jag skulle önska av människor som inte förstår sig på mig, att bara låta mig vara i fred. Låt mig vara grön om jag vill det. Låt mig vara jag om jag vill det. Men tyvärr finns det många som tycker att man är lite galen, lite konstig, lite annorlunda men framförallt att man gör något onödigt. Det är ganska tröttsamt. Jag kan inte förstå på vilket sätt det är onödigt att försöka rädda världen.

Kommentarer (1)
Heja heja! Fortsätt leva som du gör! Du är int alls lame. Din blogg är en av orsakerna till att jag alls börjat fundera på hur mycket skräp vi dagligen bär ut från vårt hushåll och hur vi ska göra för att påverka den mängden. :)
Fanny01.08.16 kl. 15:01
Oj taaack för den kommentaren! Nu orkar jag vara jag igen hehe:) Ibland tappar man hoppet och behöver en spark i baken! Tack snälla du!
02.08.16 08:47

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer