Zero Waste-rakhyvel och -vattenflaska

11.08.2016 kl. 10:00

I samarbete med Greenlily
Alla åsikter och formuleringar är mina egna

Jag var överlycklig då jag hittade ett finländskt (finlandssvenskt) företag på nätet som säljer zero waste-produkter. Länge hade jag levt på mina rakhyvelbett som tillhör min plastrakhyvel från livet innan zero waste och tanken på att snart vara tvungen att hitta en metallrakhyvel faktiskt stressade mig aningen. Inte för att jag inte skulle vilja ha en, utan för att jag hade otroligt svårt att hitta någon sida varifrån det skulle gå att få en utan att behöva betälla från andra sidan planeten.

När jag hittade inhemska Greenlily blev jag som sagt överlycklig och kanske ännu lyckligare då produkterna kom hem till mig. Jag införskaffade en så kallad safety razor-rakhyvel med extra rakblad samt en Klean Kanteen-vattenflaska som jag så länge suktat efter. Den är vacker, hälsosam och miljövänlig. Inga giftiga plaster eller annat som kan vara dåligt för människan och dessutom håller den i en evighet.

Mycket bra har jag hört om safety razors men först då jag testade min fina lilla insåg jag hur perfekta de faktiskt är. Jag brukar vanligen få en massa sår över benen då jag rakar dem och det svider och blöder och är hemskt. Med min safety razor var det helt annat. Benen blev lena och helt fria från sår. Underbart! Jag ångrar verkligen inte mitt köp och vet att inte du heller skulle göra det. Följ mig på min zero waste-resa och bli fri från avfall du med!

Min safety razor och vattenflaska och många andra fina produkter hittar du alltså på Greenlilys hemsida (klick!), kolla in och gör fynd!

Kommentarer (1)
När du använder rakhyveln, hur gör du? Använder du någon kräm av något slag eller gör det i duschen/innan/efter?
Jasmine - Mitt gröna samhälle24.08.16 kl. 01:00
Hejsvejs, jag använder helt vanlig tvål och vatten :) Antingen i duschen eller i lavoaren, hehe! Beror på hur bråttom det är.
24.08.16 08:44

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer