DIY-pärmar till anteckningsböcker

07.08.2016 kl. 21:00

Iverkreativiteten slog till och jag gjorde en vacker pärm av en gammal kartonglåda och ett blad jag pressat mellan några böcker. Vill du göra en likadan? Följ stegen nedan!

Ta en gammal kartonglåda eller -bit och klipp i en storlek som tillåter valfri pappersstorlek - jag gjorde en som lämpar sig för ett A3-ark. Så vek jag kartongen som en bok, dvs ena kortsidan mot den andra. Därefter klippte jag ett svart papper i en något större storlek än kartongen och limmade fast dem i varandra.

När allt var fastlimmat klippte jag av hörnen på det svarta pappret för att kunna limma och vika in det över kartongen. Eftersom det blev svårt att få pappret att hålla var jag tvungen att även nita fast det, men det är valfritt.

När allt sedan var gjort limmade jag ett pressat blad på pärmen och snurrade ett snöre runt den vikta delen. Sedan är det bara att ta A3-storlekens papper och vika på mitten och trä in under snöret så hålls de relativt bra.

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer