Fredag, New York och att leva i en film

05.08.2016 kl. 19:17

Hej fredagkväll och världen! Första jobbveckan avklarad efter semestern och det känns fint. Är alltid skitnervös före jag skall på jobb och mår typ illa i magen. Fattar inte vad mitt problem är. För det är ändå alltid roligt att vara på jobb och dessutom är det ju en trygg plats med pappa och syrra. Nåväl, jag har klarat det.

Idag skall jag träffa min goda vän Stina och förhoppningsvis är jag inte i Åbo under veckoslutet. Skulle vilja ut någonstans på någon riktigt stenig plats vid havet och lyssna på vågorna. Ni vet, sådär som livet inte alls är i filmer osv. Ibland önskar jag faktiskt att mitt liv skulle vara som i en film. Att det skulle vara mysigt varje gång det regnar, att man skulle ha Hollywood-lockar och att man bor i en hipsterstadsdel i New York med ett lite sådär halvtrasigt kök i någon udda färg och svarta fönsterkarmar som blickar ut över Brooklyn-bron. Nu låter det kanske som att jag besökt Staden, men nej. Jag är bara lite väl bra på att Googla och ta reda på saker om Staden. Önskar faktiskt att jag skulle få bo där ens en stund. Grön i New York, skulle bloggen tillfälligt heta. Men jag brukar ibland tänka att jag vill göra Åbo till mitt New York. Jag vill leva som jag tror att jag skulle leva om det var NYC, med andra ord. Besöka underground-platser och bo i ett gammalt höghus i tegel. Ha ett café jag besöker dagligen och smuttar på min trendiga latte samtidigt som jag ser på människorna som strosar omkring utanför fönstret. Ah. Dröm.

Fredagssvammel. Är så glad att det är veckoslut. Får inget klokt sagt men skall fortsätta drömma om Staden innan jag ringer upp Stina. Staden. Stina.

Ha det fint!

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer