Zero Waste med en hund

20.08.2016 kl. 11:00

Kan man leva med en hund och ändå inte producera avfall? Självklart. Men kan man det också om man plockar upp bajsen? Självklart. Och kan man det om man skall ge hunden mat? Självklart.

Ett koppel antar jag att man relativt lätt kan skapa själv m.h.a. lite googlings-DIY. Om inte, kan kanske någon bekant hjälpa. Om inte det heller är ett alternativ kan man säkert hitta second hand-koppel eller t.ex. plastfria koppel i naturmaterial i en butik. Bara att söka!

När det gäller maten känner jag att hundmat knappast är det enda som en hund kan äta. De är ju djur, inte robotar. Vi människor är inte heller menade att dricka endast modersmjölk, ju. Hundar mår bra av människomat. Ge hunden lite kött från köttdisken (zero waste, ta med eget tidningspapper att packa in köttet i) och servera lillen grönsaker och frukt. Det fungerar.

Men så kommer vi till avföringen. Jag har inte tänkt säga "plocka upp det med bara händer". Jag har inte heller tänkt säga "använd nedbrytbara påsar" (de är giftiga!). Nej. Jag har tänkt säga: "använd plastpåsar".

Say what?

Jo, gör en deal med någon du känner och har mycket kontakt med att spara alla sina plastpåsar som blir över från vad som helst - t.ex. fryspåsar med grönsaker, gamla fruktpåsar, toalettpapperspåsar, osv och använd sedan påsarna till att plocka upp Det Heliga med. På så vis slängs plastpåsarna bort, vilket de annars också skulle ha gjort - men nu efter att ha gjort nytta!

Sedan om hundens säng: gör en säng av en kudde du virar in i en filt. Doggen mår bra där.

Och glöm inte bort att ge den kärlek.

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer