Morgonträning och omelettlivet

10.08.2016 kl. 10:04

Hejsan och gomorrron!

Idag började jag faktiskt min dag, liksom igår, med att träna. Ni som känner mig vet att det här är stort. Jag var en gång i tiderna en träningsknarkare som fick abstinens efter en dags paus från träningen. Jag spelade i juniorlandslaget i handboll och drömde faktiskt om att bli proffs.

Idag är det helt annat. Efter att jag slutade spela för fyra år sedan hade jag ungefär ett halvt år paus från träning överlag. Sedan satte jag igång någon form av fitness-grej eftersom allt som hette raw food och sweat at the gym, not on the beach blev trendigt. I ett halvt år tränade jag och åt bättre än någonsin. Men sedan tappade jag det. Och det är ju faktiskt tre år sedan. På tre år har jag inte tränat regelbundet och det märks, eftersom jag mår sämre på många olika plan och har gått upp i vikt och inte ryms i ens häften av mina gamla kläder. Det här är ingen blogg om att banta så snälla tro nu inte det. Min poäng är bara att det, speciellt för en ekomänniska, är väldigt frustrerande att vara tvungen att köpa nya jeans bara för att de gamla inte längre går fast för att man ätit en glass för mycket.

Så jag tog ett beslut.

Jag gav upp mitt dagliga sockerätande och började träna. Jag har faktiskt ätit väldigt lite socker sedan två veckor tillbaka och igår började jag röra på mig. Och jag mår redan mycket bättre. Sitter och äter en omelett och lite banan med jordnötssmör och skall strax cykla till jobbet. Klockan är tio och jag har redan hunnit bocka av träning. Hur fantastiskt? Så kom ihåg att träna för att må bra! Det lönar sig.

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer