Ett tomt kök

13.08.2016 kl. 14:30

Jag vet inte vad som händer mig men ju mer jag tittar på världens två kanske mest uppskattade Zero Waste-gurus Lauren Singers och Bea Johnsons hem börjar ett tomt kök alltmer kännas som det enda rätta alternativet. Jag har alltid altid varit den stökiga puttenutt-kök-männsikan som tycker om att ha burkar och trevligheter framme. Men helt onekligen är det ju ett helvete att arbeta i ett sådant kök och därför gjorde jag en brutal rensning idag. Faktiskt ganska perfekt lördagssysselsättning om man inte ligger hemma i hård krabbis. Och det gör jag ju typ aldrig så... Rensning it is!

Jag gick igenom alla lådor och skåp och slängde det som jag inte längre behöver. Det visade sig att det mesta var just sådant. Varför sparar man på saker som inte gör någon nytta? Varför tar man ens emot något sådant, någonsin? Jag undrar. Men är ju tydligen likadan själv.

Nåja, idag städade jag som sagt och efter någon timme stod jag plötsligt i ett helt nytt kök. Har inte sett det sedan vi flyttade in. Liksom what. När har mitt kök varit så luftigt och fräscht som det är nu? Jag känner ett stort lugn inom mig. Som jag skrev tidigare så är minimalism lite obehagligt då det ofta handlar om blanka vita tomma ytor och jag håller nog fortfarande med om att det är obehagligt men i köket känns det väldigt fräscht och praktiskt. Jag älskar när saker är praktiska. Dessutom är minimalism och zero waste väldigt lika eftersom det handlar om att inte köpa så himla mycket. Helt perfekt. Ah.

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer