Regn, rusk och veckans blogg

17.08.2016 kl. 17:03

En second hand-jacka. Helt fantastisk.

Åbo är regnigt och ruskigt men ändå gillar jag det. Tycker om när det är en lite sådär "spring snabbt under tak"-känsla över hela staden. Jag vet inte, men regn har alltid varit mysigt enligt mig - också då man är utomhus.

Just nu sitter jag bara på soffan och försöker ta igen mig efter arbetsdagen men skall strax försöka baka lite glutenfria bröd... Får se hur resultatet blir! Det brukar ju inte precis bli någon succé, haha. Delar med mig genast när jag hittar ett lyckat GF-recept där brödet blir mjukt och luftigt. Bästa sortens bröd. Ah, bröd <3.

Om ni för den delen vill läsa en liten intervju med mig kan ni klicka här, jag är nämligen veckans blogg på Ratata. En fantastisk bloggportal om ni frågar mig! Klicka in er. Nu: glutenfri bakning.

Kommentarer (2)
Kul att du är så fokuserad med din blogg, lycka till med verksamheten! Häromdagen såg jag att den superba feministiska tidsskriften Astra letar efter skribenter till nästa temanummer som handlar om mat. Tänkte tipsa dig ifall du inte visste om det, du letar ju efter nya kanaler och har säkert något intressant att komma med. Mera information finns på http://www.astra.fi/ .
Matilda18.08.16 kl. 00:12
Hej och tack för tipset!! Skall undersöka saken:) Tack!!
18.08.16 19:27
Hej! Jag blev så pepp när jag såg din blogg men ganska snart lite besviken. Så vill ställa/lägga in några saker du kanske inte funderat på men gärna vill?!? En vill ju göra bättre... Hela tiden. Behöver du en rakhyvel? Många gånger behöver vi inte byta ut utan bara lämna bort. Låt håret växa, det är en naturlig del av att vara människa. Jag slutade själv raka för länge sen och skulle idag känna mig konstig utan hår. Lite som att "hej min kropp missade puberteten...." Eller "hej jag gillar kapitalismen och patriarkatet"... Sen såg jag att du blandannat äter honung... Tips! Sök på internet hur du kan göra egen honung av maskrosor och bli vegan! :D En annan grej jag reagerade på är att du äter banan... Jag blev själv en gång utskälld eftersom jag ätit banan. "Hallå de transporteras ju hur långt som helst och även ekologiska bananer är fulla med gift eftersom de är nära andra odlingar!!". Funderade på saken, gjorde research och bojkottar nu banan och andra utlandsfrukter. Kan låta jätte hardcore. Men jag tycker livet bara blir lättare av att välja bort saker. Massor finns kvar! Nu är det höst och landet kryllar av inhemska bär och frukter. Sen är saken också den att vi behöver inte så jävla mycket. Vi är bara inlurade i kapitalismen. Synd att det skall vara så svårt att kliva av bara... En vill ju ha tak över huvudet. Speciellt vintertid... Men jaja. En är ju med och påverkar kanske bäst genom att va en del av kapitalismen och köpa det en behöver från vettiga företag. Gärna små företag. Det var lite tankar från mig. Lycka till och fortsätt kämpa! Puss O kram barnlösa veganmostern
Veganmostern18.08.16 kl. 07:10
Hej, tack för din kommentar! Jag förstår bra att någon inte vill raka sig men själv vill jag det och kommer nog inte ändra på det:) Alla gör på sitt sätt! Och gällande honung så använder jag det egentligen bara för att äntligen få slut på min burk, haha... Tycker inte alls om smaken men har väl någon gång köpt det för att lindra halsont, vilket jag kanske måste göra igen, beroende på om någon form av brutal wannabe-angina slår till. Bananer har jag svårt att avstå från men som jag förstår det fraktas de med skepp över Atlanten och inte med flyg, vilket ju är ganska miljövänligt med tanke på hur många bananer som kommer i ett skepp. Men absolut har du en poäng i att det är bättre att köpa mer inhemskt :) Skall försöka undersöka hurdana produkter som skulle vara miljövänligast just med tanke på frakt m.m. Tack för din kommentar!
18.08.16 19:31

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer