SMOOTHIEMÅNDAG: Banan och blåbär

12.09.2016 kl. 07:00

Den här glassiga tjocka smoothieskapelsen var en av de godaste hittills. Superenkel att göra och är dessutom ett sätt att undvika bruna bananers bortslänging. Den består nämligen av riktigt mosiga bananer som jag frusit in för att de skulle hålla längre.

Du behöver:

2 frysta bananer
1 dl frysta blåbär
ca 1 matsked saft från en citron
Någon matsked havregurt för att underlätta blenderns jobb (vanlig yoghurt går lika bra)

Mixa allting och tillsätt havregurt ifall det är riktigt trögt, men var ändå försiktig med att lägga för mycket - då försvinner glass-känslan.

Varför är den hälsosam?

Banan
Innehåller långsamma kolhydrater, är vitaminrik och kan förhindra cancer. Dessutom har den en bra funktion för smoothies: den ger hälsosam sötma och dessutom stadga till drycken.

Blåbär
Supermycket antioxidanter, förbättrar vårt minne och vår matsmältning, är bra för vår syn och får oss att må bra. Varför skulle man inte äta blåbär?!

Citronsaft
Balanserar kroppens pH-värde (vilket för mig är väldigt värdefullt då jag har en form av halsbränna), har en renande effekt på kroppen, är väldigt C-vitaminrikt och fungerar antiinflammatoriskt.

Havregurt
En bra produkt då man vill äta mer veganskt och undvika vanlig yoghurt. Smakar väldigt lika och dessutom mycket bättre än sojayoghurtar som innehåller fytoöstrogener och som ofta även är genmanipulerade.

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer