Iniö

30.08.2016 kl. 08:00

På veckoslutet var jag ute på Iniö hos min pojkväns och hans föräldrars stuga för att på lördagen dra iväg på kräftskiva hos deras familjebekanta. Extremt skönt att slippa stadslivet och vilken skam det var när jag insåg hur mörkt det egentligen är om nätterna - i stan märker man ju inte mörkret pga gatubelysningen. Jag har liksom glömt sådana där självklara saker: som att nätter faktiskt är helt svarta. Det var alldeles beckmörkt då vi åkte båt (några hundra meter) från en holme till en annan och jag kände mig nästan som någon som försökte smyga på någon annan utan att den visste om det när vi gled fram knäpptyst utan att synas över det svarta vattnet. Lite Harry Potter-känsla också på något vänster.

Nu är jag dock hemma igen och skall strax göra mig till människa för att kunna återvända till skolan. Är nervös och har obehaglig känsla i magen. Alltid jobbigt med första dagar men men men. Ha det bra!

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer