Vegansk pesto på morotsblast

31.08.2016 kl. 10:09

Jag har testat det här en gång tidigare men det sket sig litegrann eftersom jag hade för lite morotsblast. Nu var jag hur som helst en sväng till torget och köpte ett knippe morötter med en massa blast, så jag såg chansen att testa receptet en gång till. Obs! Jag har inte riktigt använt mig av exakta mått eller så, så ni får helt enkelt testa er fram hur mycket ni behöver av allt.

Ingredienser:

Morotsblast (jag använde inte de tjocka mittenstjälkarna)
Vitlök
Olivolja
Rostade solrosfrön
Salt
Peppar

Mixa allt i en blender. Du kommer att behöva addera olivolja efterhand då det kan bli jobbigt för blendern. Skrapa även ner det som hamnat på blenderns väggar och mixa allt. Smaka av och tillsätt av det du behöver. Avnjut t.ex. blandat med pasta eller som pålägg på bröd. GÖTT.

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer