Något att göra av vinkorkar

08.09.2016 kl. 10:00

Världens enklaste DIY av återvunnet material - nämligen vinkorkar. Ta bara en vinkork, skär ett hack i toppen och vicka lite hit och dit på kniven så att springan blir större och använd sedan som namnlapp t.ex. vid bordsplaceringar eller som en kom ihåg-lapphållare. Fint och roligt och kostar ingenting!

Kommentarer (2)
Det där e skumppakorkar :D
Syster Bea08.09.16 kl. 18:54
WOOPS
09.09.16 07:48
Hej! Jag har nyligen börjat läsa din blogg och tycker du är så inspirerande och fascinerande! Jag undrar HUR GÖÖÖR DU egentligen med zero waste:andet?! Har du varit tvungen att lämna bort vissa produkter efter att du började med detta? Jag gjorde en snabb koll i kylen och såg att jag har åtminstone turkisk yougurt, sojasås och smör som är såna "basvaror" som jag "måste ha" och som är i plast. Samma sak i skafferiet, där ligger kryddpåsar och sojakrosspåsar och gudvetvad. Hur gör du när du ska köpa toapapper? Det är ju oftast inpackat i plastsäckar? :) Är du vegetarian? Är inte en del av den kosten också inpackad i plast? Och hur gör din pojkvän, följer han också detta? :) Och kan man inte återvinna plast? Vi har iallfall en container för plastsortering på vår gård och jag har alltid trott att den återanvänds och smälts ner på nåt sätt. Köper du produkter i metall eller glas? SÅ många frågor, hehe :)

Ps. Såg också att "mitt" lokala S-market har papperspåsar som alternativ till platspåsarna då man köper frukt/grönsaker :)
:)09.09.16 kl. 09:53
Hej och TACK<3 Blir supersuperglad :) Du har många bra frågor och tyvärr har jag nog ännu en bit att gå innan jag är totalt zero waste förevigt! Gällande kryddor, t.ex., använder jag mig fortfarande av sådant jag köpte innan jag började med min nya livsstil, så jag måste ännu utforska den delen om man kan köpa i lösvikt eller i sorterbart material :) Även om plast går att sortera på vissa ställen har jag bestämt mig för att skippa det helt och råkar jag ändå få hem en liten plastbit, så lägger jag den i min lilla Zero Waste-burk! Så att den inte slängs bort och hamnar på soptipparna. Jag är inte vegetarian eller vegan, men har slutat köpa kött hem typ helt och hållet och dessutom minskat min mjölkproduktskonsumtion BRUTALT (alltså grädde, glass, mjölk, juggis, ost..)! Bjuder någon mig på kött så äter jag det nog, men jag köper inte längre hem köttfärs och kyckling som jag gjorde alltid förr. Vill man ändå fortsätta äta kött och inte producera avfall, borde man nog kunna få köpa i lösvikt i större butiker med köttdisk :) Så vill man inte lämna bort det helt tror jag nog man ändå kan hitta kött och fortfarande vara Zero Waste. Jag har definitivt varit tvungen att lämna bort vissa varor, just grekisk yoghurt var en av de värsta uppoffringarna, haha... Men om man hittar det i kartong någon gång så tycker jag man kan köpa det, nu just vet jag endast grekisk yoghurt som säljs i plastburkar, tyvärr:( Så visst har en del produkter fått lämnas bort, men å andra sidan finns det ofta något man kan köpa i stället som är en relativt bra ersättare. Turkisk yoghurt kan man kanske ersätta med vanlig naturell yoghurt (i kartongförpackning) och lägga i något till så att det blir lite tjockare? Sedan köper jag nog metall och glas till en del, men försöker även där att minska på det:) Inte lätt!! haha.. Och min pojkvän hjälper till att sortera och så, men är nog inte alls Zero Waste :D det är till en del en räddning bl.a. gällande just toapappret som du frågade om, för visst köper jag toapapper i plastförpackning! Då låter jag helt enkelt min pojkvän använda plastförpackningen som soppåse sen efteråt. Känns helt klart som lite fusk, men ännu har jag inte hittat ett alternativ och tyvärr behöver jag ju toapapper hur jag än vänder och vrider på det, hehe. Tack ännu, det här var en superkiva kommentar att få på bloggen<3
09.09.16 13:24

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer