But if you yell out again, you're gonna be alone shouting "show your tits" to people at the parking lot

02.09.2016 kl. 17:00

Århundradets bästa comeback. Amy Schumer gjorde det.

Och jag blir så helsikes förbannad. Varför är det accepterat att folk skriker ut sådär till kvinnor? Varför är det okej att en person jag känner sade att kvinnor bara finns till för en sak? Varför är det okej att slå en brud man inte känner på rumpan?

Eller ja, det är ju inte okej. Men det är allttför accepterat än idag.

Jag har alltid brytt mig om rättigheter hos människor men innan ett år sedan aldrig fattat hur sjukt det verkligen står till i världen. År 2016 anser man fortfarande att det viktigaste med en kvinna är att hon är vacker, hur hon tränar, vilket smink hon använder och hur hennes kropp är. Jag kan ju samtidigt presentera mig och säga att jag är mycket mer än kläder, smink och utseende. Jag är också en miljöaktivist, väldigt allmänbildad, stark fyskiskt, en killer på att göra saker effektivt, nere på jorden och en problemlösare. Men tänk om jag blir känd och det enda folk frågar mig är hur jag fixar håret varje morgon? Borde de inte fråga mig saker som jag vet på grund av min intelligens? Frågor jag kan svara på för att jag är påläst. Frågor jag kan svara på för att jag är smart.

Jag känner schauvinister, sexister och allmänt bara kvinnohatare. Jag känner så många som inte ser kvinnor som lika värda. Personer som tycker att man kan kalla sina egna flickvänner och sina ex för horor. Personer som högt och stolt skriker ut vad de gjorde med en slampa i helgen.

Grattis, liksom. Hoppas du har ett bra liv.

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer