Tre sevärda dokumentärer

07.09.2016 kl. 07:00

Cowspiracy

Älskade Netflix-versionen så mycket att jag slutade köpa kött hem. Den är inspirerande, rörande och fantastisk. Man ser köttproduktionen ur en synvinkel man inte sett den tidigare. En verklig ögonöppnare. Dessutom ett resultat av DiCaprios talang, en av mina favorit ekomänniskor.

Forks over Knives

Vad som händer i kroppen när man äter kött och på vilket vis mat från djurriket verkligen är så ohälsosamt för oss i den grad vi konsumerar det idag, det är vad dokumentären handlar om. Den visar också hur dåligt det är för planeten med den överdrivet massiva djurproduktionen. Jag är så beredd att köra en vegan-testperiod bara för att se hur mycket bättre jag mår sedan.

The True Cost

Känns att jag gnäller om den här filmen hela tiden men SE DEN. Den är en otroligt stark film och lipsill som man är grät jag ju filmen igenom, typ. Här ser du varför oetisk och omiljövänlig klädkonsumtion är dåligt för personerna som odlar materialet till tygerna (t.ex. bomullsfält), varför det är dåligt för klädtillverkarna och varför det är dåligt för vår fina planet. The True Cost är en av de bästa och helt klart värsta filmerna jag någonsin sett. The True Cost har fått mig att tappa respekten för varje person som lägger upp stolta bilder och filmer gällande Black Friday. Om du skall välja en film av dessa, välj då denna.

 

Kommentarer (1)
Jättebra tips! Har också kollat cowspiracy som fick mej att tänka om så ser fram emot att kolla in dom andra! :)
Sarah07.09.16 kl. 08:32
Jaa, kolla The True Cost! Helt fantastisk. Finns på Netflix :)
07.09.16 18:40

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer