Tre dagar på en ö

12.09.2016 kl. 20:50

I fredags startade jag och min pojke ut till min stuga som är i Pargas skärgård för att bara få koppla av. Det började på värsta möjliga sätt eftersom vi helt enkelt startade iväg lite för sent och det hann bli väldigt mörkt innan vi kom fram till hamnen. När vi väl packat allt i båten och skulle åka iväg var det nästan helt svart över havet. Man såg hur himlen var rosa i horisonten men resten av världen var totalt mörklagd. Och där satt vi, två unga människor och en hund i båt fullastad med mat och såg knappt något alls.

Men vi började ändå köra mot holmen för att kunna komma fram och gå och lägga oss. Och ni kan ju bara tänka er hur det känns i ens sinnen som känner rädsla, då motorn ger upp mitt på havet i mörkret. Fanns inga båtar någonstans som skulle ha kunnat hjälpa oss. Och när vi väl fick igång motorn igen stannade den ytterligare tre gånger till. Jag trodde jag skulle börja gråta men som tur hann vi fram innan båten gav upp för gott. Och naturligtvis, när vi åkte hem igår mitt på ljusa dagen - ja, då fungerade motorn perfekt. Men sådant är det, och inget värre hände som tur. Men att fastna på havet i mörkret var definitivt inte i min top 3 av roliga händelser i livet.

Hur som, det var otroligt skönt att vara där ute. Vi satt på bryggan i solen och planerade blogginlägg och vlogginlägg och brainstormade tillsammans. Så grillade vi mat, kastade kottar åt hunden och plockade kantareller. Jag önskar att jag bodde i skärgården på riktigt. Älskar älskar älskar det. Så mycket mer än städer. Hoppas jag hinner dit i år ännu en gång.

Kommentarer (1)
Mysigt med en stadspaus! Och tur att båten inte stannade helt :)
Milla12.09.16 kl. 23:24
SÅ myyysigt! Och faktiskt, haha. Skulle ha fått panik och hoppat i havet i ren frustration antagligen:D
13.09.16 07:17

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer