Klädbytardagen

13.09.2016 kl. 07:00

Ordna klädbytarfest med kompisar och eller bekanta! Det lönar sig verkligen. Jag stack in näsan hos en kompis i fredags innan jag styrde kosan mot landet, och där fick man gräva i flera olika kassar för att kolla ifall det fanns något trevligt plagg att ta med sig hem.

Reglerna var väldigt enkla: lägg fram dina egna kläder som du inte längre använder och gräv sedan i de andra personernas kassar. Det var alltså inte krav på att man skulle var tvungen att byta således att ett bortgivet plagg innebär ett nytt plagg i stället - utan man kunde ge bort fem plagg och endast gå hem med ett eller tvärtom - och det tyckte jag att fungerade jättebra. På så vis fick man endast hem sådant man ville ha och blev av med resten.

Jag tog hem en grön tröja och en burgundy-färgad t-skjorta medan jag blev av med en svart och en blå tröja, en senapsgul kofta, en gul peplumtopp och en grå kofta. Resten förde vi till UFF:s insamlingar - så på många vis var det en väldigt härlig och etisk liten fest!

Så ja, vad väntar du på? Ring alla du känner och börja byta kläder!

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer