SMOOTHIEMÅNDAG: Persika & päron

19.09.2016 kl. 07:00

Den här smoothiemixen var ett resultat av ett Zero-matsvinnskylskåp. Jag får ofta en massa gratismat från föräldrar och pojkväns föräldrar och så vidare och tyvärr är det lätthänt att maten hinner bli dålig innan jag är ens halvvägs igenom kylskåpet. Det irriterar mig och därför bestämde jag mig för att börja kämpa mot matsvinnet på riktigt. Den här smoothiesen (heter det så?!) är gjord på en massa halvdålig restfrukt och supergod ändå!

Du behöver:

2 bananer
½ persika
1 mjukt päron utan skal
lite vatten

Mixa allt och njut! Den här är lite som godis, väldigt söt och bra.

Varför är den hälsosam?

Banan
Innehåller långsamma kolhydrater, är vitaminrik och kan förhindra cancer. Dessutom har den en bra funktion för smoothies: den ger hälsosam sötma och dessutom stadga till drycken.

Persika
En C-vitaminrik frukt med cancerförebyggande egenskaper. Persikan innehåller också en hel del kalium och järn och är således bra för musklerna och vårt blod.

Päron
En frukt som är bra för ditt blodsocker och samtidigt väldigt fiberrik, vilket underlättar matsmältningen. Precis som persikan är även päronet rikt på kalium.

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!