Monstera deliciosa

13.09.2016 kl. 19:00

Alltså, jag är ingen trendmänniska men den här underbara trendväxten har knackat på mitt huvud flera gånger och jag bestämde mig för att äntligen köpa den. Monstera deliciosa. Till och med namnet är ahhh. Den här skönheten skall troligtvis få en kompis också, bara jag hinner införskaffa en till. Problemet med köpta krukväxter är att de nästan alltid kommer i en liten plastkruka. Jag har dock en tanke om hur man kan bli lite mer Zero Waste trots ett växtköp: ge plastkrukorna till t.ex. växtförsäljare på torget ifall de tar emot! Många som säljer där har själva odlat växterna och kommer i något skede att behöva flera små plastkrukor.

Min Monstera fick också några kaktusar att hänga med. Tycker de ger en så överperfekt bohemvibb att jag får fnatt. ÄLSKAR växter som dessa, ahhhhh.

Kommentarer (1)
Härligt med krukväxter! Jag har här under sommaren frågat runt bland bekanta om någon velat dela med sig av sticklingar från sina växter, och på så sätt utökat min djungel lite på ett rätt så miljövänligt sätt ^^,
ett ritstift i din rumpa13.09.16 kl. 19:09
JA! Själv har jag vart lite sen i svängarna och hoppat på Monstera-trenden just efter att mummu slängde bort sin växt :D suck. Skulle ha kunnat få sticklingar därifrån...
14.09.16 14:48

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer