Big City Life

23.09.2016 kl. 08:00

Big City Life av Mattafix går på repeat i mitt huvud. Och på många sätt är det inte en helt konstig sak, eftersom jag på sistone tänkt mycket på den stad jag bor i. Åbo. Här har jag fötts, vuxit upp, blivit kär i min pojkvän och blivit den jag är idag. Åbo är en stad jag känner en sådan otrolig hatkärlek för att jag inte vet varken ut eller in ibland. Ibland älskar jag att strosa runt och se på hus och hälsa på bekanta (för finlandssvenska ankdammen i Åbo är kanske den minsta i hela världen och man ser alltid någon bekant när man är påväg någonstans) och ibland hatar jag att jag inte är en i mängden utan den personen som alltid är på samma buss, alltid går i samma butik, alltid gör samma sak på samma ställen.

Jag vill göra något nytt och uppgradera mitt Big City Life till ett ännu större sådant och bo i New York eller Helsingfors eller L.A. Jag behöver det nu och känner en sådan ångest att jag får kramp. Är det någon annan som känner lika? Jag behöver vara en del av något större, jag vill vara en person som kan vara osynlig i en annars så offentlig värld. Men i Åbo är jag naken. Jag är "den där som studerar på samma linje som jag" eller "hon som är kompis med min pojkväns kompis". Jag vill komma bort från småstadskomplexet ens för en stund. Bo en månad i en bohem Helsingforslägenhet med breda fönsterbräden från 1900-talets början. Ha ett eget halvfärdigt konstnärsutrymme i Brooklyn. För allt känns fel just nu.

Kommentarer (1)
Tyvärr är inte Helsingors så mycket bättre än Åbo. Ankdammen är liten vart du än är i Finland haha. Men det tar sin tid! När man levt ett tag och inte känner sig lika anonym längre går det alltid att flytta igen. T.ex. Till Brooklyn ;) Känner du för det så kör på Helsingors!
Frank L.24.09.16 kl. 01:26
Hehe, ja, det kan nog vara. Har dock alltid bott i Åbo och typ tvingat mig att tycka att det är nice även då jag hatat det, så nu vill jag bara ha en förändring. Och det känns helt rätt. Älskar nämligen Finland och vill inte härifrån :D
24.09.16 08:13

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!