Sunkig trasa

25.09.2016 kl. 12:00

Jag har två trasor för köket. Båda återanvänbara och därmed långlivade. Jag kan slänga med dem i tvättmaskinen och behöver aldrig kasta dem i soporna. Om de någon dag går sönder eller rivs i bitar i ren frustration, då kan de sorteras som textilier. Men tillsvidare är de i mitt kök och hjälper mig leva Zero Waste.

Problemet (med alla trasor) är dock att de ibland börjar lukta så förskräckligt illa. Ibland går lukten inte ens bort i tvätten. Så då kör jag min all time-ekolifehack och kokar upp lite vatten i en kastrull, stänger av plattan då det börjar koka, lägger i min trasa och låter den stå i ca 3 minuter. Därefter plockar jag upp den, sköljer med kallt och gnuggar i diskmedel eller tvål och sköljer ytterligare en gång i kallt. Lukten, fettet och bakterierna är borta!

PST: Det här fungerar också på engångstrasor om man vill att de skall hålla längre. Bättre och billigare är hur som helst dessa återanvändbara trasor, så satsa på sådana. Man kan även göra egna av gammalt tyg.

Kommentarer (2)
Vilket bra tips! Tror jag har samma sorts trasor som du och funderade precis på uppfräschande trix. Ska testa idag. :)
Hållbarhetsbloggen25.09.16 kl. 13:04
Jaa, bra! Funkar otroligt effektivt :)
25.09.16 13:57
Jag brukar spraya vatten och ättika på mina trasor och köra 1 minut i micron på full effekt :)
Anni01.10.16 kl. 16:59
Intressant!! Vad bra att veta, skall testa någon gång:)
02.10.16 14:16

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!