Byxbuntpyssel

26.09.2016 kl. 20:00

Häromdagen var jag lagom irriterad (läs: rosenrasande och det pyste ånga ur mina näsborrar och öron) på världen. Det var det ena och det andra men framförallt var det irritationen över att alla jeans får hål. Nåväl. Jag fixade det genom att klippa av byxbuntarna från ett par andra likafärgade jeans. Sedan använde jag tyget jag klippt bort för att täcka hålet i mina söndra brallor. Eftersom varje byxpar jag hittills sett hur som helst har två buntar och inte en, blev det kvar en hel fin byxbuntsbit som jag inte visste vad jag skulle göra av den. Då gjorde jag det enklaste av det enklaste: vek bunten avig, och sydde ihop den delen som var uppklippt. Sedan vände jag bunten rättväg och TADAA, jag hade en muggvärmare! Nu stoltserar den runt en av mina glasmuggar och skyddar fingrarna från att bränna sig om man t.ex. vill dricka kaffe/te/kakao/övrigt hett (t.ex. Brangelinas skilsmässa i vätskeform) ur den. Finfint och enkelt och ett sätt att minska klädavfallet (även om det skulle ha sorterats, men ändå).

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!