Lyckopiller

25.09.2016 kl. 20:00

För att vara helt ärlig är jag en ganska negativ person. Dessutom ser jag så mycket fel i världen och blir arg och ledsen. Samtidigt som nyheter och sådant är viktigt kan det nog verkligen dra ner humöret. Jag hatar rasister och rasism och kan sitta i timtal och skrika in i väggen för att jag inte förstår hur de tänker. Men gör det mig lyckligare? Gör det mig glad?

Nej nej nej nej nej.

Att ta in för mycket av det råa och hemska om händer i världen gör mig olycklig. Jag börjar må dåligt. Det är viktigt att vara medveten om vad som sker men det skall inte få påverka en så att man känner sig grå. Och mycket av det jag tänker på gör mig grå.

Så nu då, vänner. Nu. Jag har bestämt mig för att bli positiv. Jag vill se allting från den ljusa sidan för jag vill vara en solstråle. Jag vill skratta och ha så roligt som jag bara kan och sitter jag hemma och är arg för att Trump är en idiot lär jag inte bli särskilt lycklig. Min åsikt om honom blir inte att jag skulle gilla honom bara för att jag sluta tänka på honom, utan snarare låter jag inte honom komma på mig och tränga in sig i min hjärna. För då blir jag ledsen. Jag skulle kunna skriva trehundra sidor om hur mycket jag avskyr den mannen men jag tänker inte göra det. För nu tänker jag bara se det ljusa i allt och bli glad.

Och så vill jag ännu tacka Janni Delér för att hon lyckats odla denna lilla positiva tanke i mig. Hon är kanske den mest laid back och glada person jag någonsin skådat, utan att hon skulle verka det minsta falsk. Hennes videobloggar är rena rama lyckopillret och får mig att vilja leva min dröm. Så som söndagsavslutning tycker jag absout att ni skall kolla på hennes glada videor som jag placerat högst upp i inlägget. En skön och fin person rakt igenom, det är hon.

Ha det gottttt!

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!