Gårdagen i tio bilder

29.09.2016 kl. 15:00

Jag började dagen med bananpannkaka, äppelbitar och satsuma. Himmelskt gott och framförallt lite extra bra för att jag saltat bananpannkakorna lite mer än vanligt. Salt är det som gör sötsaker gott.

Sedan traskade jag iväg på en traskispromenadis längs med El Ruska mittemot Domkyrkan på andra sidan ån. Ja, ni Åbobor vet nog hur fina de där stigarna där är.

När jag kom hem igen gjorde jag en riktigt lökig hummusröra.

Som jag sedan åt tillsammans med rester. Här ser ni hur fundersamt jag tittar på hummusen, trots att den var god.

Efter det sprang jag iväg på ett planeringsmöte till Café Carré. Låtom oss ta en stund och tänka på hur mycket mer man får gjort när man planerar i ett mysigt socialt café än i en vit steril skolbyggnad med dyster inredning.

Sedan gick jag hem igen och tog en sväng igenom Saluhallen bara för att man absolut alltid borde ta omvägar om det ger en glädje. Se nu bara på taket. 30 sekunder under det och jag var genast ännu gladare.

Därefter bloggade jag och letade inspiration. Jag vet inte om ni vet det, men typ 90% av det ni läser är skrivet flera dagar på förhand. Dessutom är ju mitt hår tydligen samma färg som lastpallen bakom. Kamouflage-effekten är så total att ni knappast ens ser mitt hår på bilden.

När det var över gick jag till balkongen och gjorde den användbar igen. Den har liksom stått på PAUS i någon månad nu trots att jag så gärna ville fira varje sommarkväll vid den. Så dog alla blommor dessutom och det hela blev bara väldigt sorgligt.

Och sist och slutligen tog jag med mig några lådor till Sushi Panda (bästa sushin i Åbo) och bad dem att göra lite risbollar. Jag tackade även nej till 1) papperskassen, 2) ätpinnarna, 3) servetter och 4) soja. Det hela blev lite mer eko och lite mindre trashy, liksom. Vi ville äta lite extra fint eftersom pojkvännen skall på en 1,5 veckors resa nu. Efter sushismaskandet blev det allmänt häng och tutidags.

Saknar honom redan.

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer