Smooth it

07.10.2016 kl. 12:30

I samarbete med Smooth it

Min gamla vän Lina öppnade för ett tag sedan en smoothiebar som heter Smooth it och finns i Citymarket i Åbo, tillsammans med sin kompis Irina. De säljer smoothies som ger kunden en helt fri vilja: man väljer en bas och så öser man på vilka ingredienser man tycker skulle passa med det. Jag tog en god god smoothie med apelsinjuice, mango och jordgubb. Behövde något fräscht och uppiggande och det fick jag!

En av de saker med Smooth it som är så fint, är att de satsar på säsongsvaror. De inhandlar alltså produkter då de är som bäst och på så vis blir det även mycket ekologiskare. När en frukt har högsäsong i t.ex. Afrika är det mer miljövänligt att köpa av den då den finns, för då skickar man över större mängder av just den frukten till resten av världen. På så vis blir miljöproblem orsakade av transport inte lika stora eftersom man får fler frukter på ett flak.

- Det tycker jag att är ekologiskt, konstaterade Lina (och jag nickade facinerat).

Som ni ser hade jag med mig min glasburk för att få dricka min smoothie på vägen hem - ännu ett bevis på att det faktiskt fungerar att göra så! Många kanske tycker det känns pinsamt eller så, men det fakto så ser det ju ganska mysigt ut, eller hur?! En av våra gemensamma bekanta råkade smyga förbi och hon sade också att glasburken var en trevlig liten skapelse. Så våga använda burkar! Det hela blev en rolig pratstund, en good smoothie och framförallt helt Zero Waste.

Ganska smooth, tycker jag!

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer