Fråga mig vad som helst!

04.10.2016 kl. 19:00

Varje bloggares största rädsla: att ingen kommer att fråga någonting. Haha. Jag tänker vara stark och självständig nu och ändå ta risken, så ställ era frågor i kommentarsfältet så skall jag svara på dem så snart som jag bara kan! Tack!

Kommentarer (9)
Jag har faktiskt en fråga som ploppade upp för ett tag sedan, menad helt utan vara kritsk utan är bara nyfiken. För ett bra tag sedan skrev du i ett inlägg (ungefär något i stil med) att du frossar i Lisa Olssons blogg och typ vill leva som henne - men jag undrar på vilket vis/vad som lockar mest? Hennes livsstil med allt flygande och uppmuntran till konsumtion känns så "ogrön" och olik den bild man får av dig via bloggen. Läste också dit tidigare inlägg här lite nedanför om att du ändå stundvis ställt dig kritisk till detta, så fattar om att det kanske inte är en 100%ig önskan.

Sen undrar jag vad som är roligast och vad som är mest utmanande att leva zero waste?

Allt gott!
Miilo04.10.16 kl. 19:36
Hej! Hur länge har du varit "grön"? Vad fick dig att börja & gjorde dig inspirerad?
Du har en skön blogg :)
Johanna04.10.16 kl. 19:40
Jag försöker minska på min garderob (det är svårt..) och undrar hur många klädesplagg du har? Rensar du ut i samma veva som du köper på loppis?
Lotta04.10.16 kl. 21:10
Jag har faktiskt funderat ett tag på vad det är du studerar? Har på känn att du nog har nämnt det förut men jag kan inte komma ihåg vad det skulle vara hehe!
Emma04.10.16 kl. 21:10
Har du något tips på hur man kunde inspirera en oinspirerad partner att leva mer zero waste? Svårt när man drar åt olika håll. Uppskattar de praktiska tipsen i bloggen som är till stor hjälp när man liksom vill börja någonstans men inte vet var.
Marie04.10.16 kl. 22:05
Vet inte om du använder smink eller inte, men har du något tips på bra ekosmink märke? Är mest nyfiken på foundation och mascara, gillar MaxFactor så där annars.

Tycker mycket om din blogg förresten! Den känns väldigt genuin på ett fint sätt :)
Mimo05.10.16 kl. 01:42
En zw-relaterad fråga: när jag brukar ta med smörgåsar då jag åker någonstans brukar jag packa in dem i plastpåsar, men vad kan man packa i istället?
Josefine05.10.16 kl. 06:58
Följer du andra videobloggar och har du någon favorit som du vill dela med dig av?
Milla05.10.16 kl. 11:27
Kul med frågestund! Din blogg är så inspirerande, den får en att tänka på de val man gör. Har redan hunnit bli frälst av både tvättnötter och Klean Kanteen! Hur som helst, jag har tänkt mycket på hur affärer kunde bidra till minskat avfall. För någon dag sedan glömde vi våra tygkassar hemma när vi skulle handla mat för veckan, så vi var tvungna att köpa plastpåsar. Skulle det inte vara en helt fantastisk idé om butikerna totalt slutade sälja plastpåsar, och istället börja sälja enbart tygkassar? Det här skulle ju uppmuntra kunder att ta med sina egna tygkassar varje gång, men om man en gång glömmer blir man inte lat och tar den billigaste plastpåsen, utan istället köper man en ny tygpåse. De flesta butiker erbjuder ju redan alternativet, men varför måste det ens finnas ett plastigt alternativ egentligen? Pengar? Bara för att? Vad har du för tankar kring det här, och hur skulle man få igenom ett sånt förslag i ett helt land, eller redan en stad eller affärskedja?
Fanny05.10.16 kl. 18:42

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer