Det är coolt att vara eko

13.10.2016 kl. 19:00

Fabbes<3

Jag tycker inte att det är coolt att vara eko bara för att eko-allt är en trend idag, nej. Jag tycker att det är coolt att vara eko för att det faktiskt är det. Tänk att vilja rädda världen och hjälpa andra. Tänk att vilja skapa en förändring där det finns problem. Tänk att försöka förbättra något. Det hörni, det är coolt!

Igår skrev jag om att man "inte helst skall stöda caféer" och fick en fråga vad jag menade med det. Som många vet är jag en av Fabbes Cafés familjemedlemmar och älskar naturligtvis caféer. Jag tycker inte att caféer är problem och något negativt. Så det jag egentligen ville säga var att det allra bästa är att inte stöda caféer utan att göra allt själv, och jag nämnde det därför att folk kommenterat t.ex. det faktum att jag sagt att jag kan köpa med smoothies i en Zero Waste-glasburk i stället för i en engångsplastmugg. Då har någon sagt att det väl är bättre att inte köpa alls, och göra själv i stället? Och det är det ju, för då kan man själv välja hur miljövänliga ingredienserna är och riskerar inte att lägga pengarna på något ställe som arbetar oetiskt eller omiljövänligt. Nu är hur som helst caféer en del av världen och en hääärlig sådan! Jag vill inte att caféer försvinner och därför kom jag på den här tanken:

Uppmana ditt favoritcafé att bli så ZW som möjligt och att dessutom sälja mer ekologiska produkter!

Vi kan faktiskt påverka som konsumenter och det tycker jag att vi skall göra. Tänk vad coolt att kunna säga "de säljer fair trade-kaffe malet av ekologiska kaffebönor för att jag bad dem" när man spatserar förbi ett café med vännen. Tänk på det. För det är coolt att vara eko.

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer