Företag på sociala medier

19.10.2016 kl. 20:00

Är jag den enda som tycker att det är lite konstigt och onödigt att precis alla sorters företag skaffar profiler på sociala medier? Jag förstår mycket väl om ett café har Facebook och Instagram för att kunna marknadsföra dagens lunch och lägga upp bilder på kakor, men att t.ex. ett klädmärke har Snapchat känns liksom så onödigt. Missförstå mig inte - jag är inte irriterad på det här, jag tycker bara att det är onödigt! Eller när föreningar har Snapchat. Eller när riktigt små idrottslag har Instagram men bara lägger upp extremt mycket inside-grejer. Fortsätt gärna om ni tycker det men vill man på riktigt marknadsföra sig själv så måste man faktiskt veta vilka kanaler som passar en! En bloggare är det inte konstigt om hen är på alla kanaler som finns - bloggare är ju ofta så kallade "influencers". Men när matbutiker, fastighetsmäklare och bilföretag börjar snappa eller lägga upp selfies så tycker jag faktiskt att det är lite komiskt. Nästan så komiskt att jag vill avsluta det här inlägget med ett skratt.

Hehe.

Kommentarer (1)
Sen är ju inte alla insta konton till för en bred publik utan kanske bara de som är med i det lilla idrottslaget och deras faniljer och bekanta det är riktat till.

Tycker det är jättefint att du verkligen vill satsa på din blogg och marknadsföra dig själv men jag t.ex. har inget behov av många läsare på bloggen eller följare på instagram osv.
A19.10.16 kl. 21:54
Du har helt rätt och jag syftar inte ens på dem som gör det på skoj :) det ären annan femma. Men jag hör ofta om människor som tänker marknadsföra sina företag på snapchat och undrar alltid varför. Menar inte något illa med det jag skrev, hoppas ingen tog det så! Tyckte snarare att det är lite skojigt bara :)
19.10.16 22:39

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer