Julkalender lucka 12: Packa miljövänligt!

12.12.2016 kl. 07:00

Lucka 12:

Om du bestämmer dig för att ge en fysisk present som du vill paketera in, då kan du välja ett mer hållbart material än vanligt paketpapper. Det allra bästa och mysigaste är tidningspapper! Jag får inte tidningar själv så jag nappar åt mig sådana nu och då ur tidningsåtervinningen på gården. Vanligt presentpapper får inte sorteras som papper och blir därför lite av en slit och släng-vara. Tidningspapper är bättre! Har man riktigt stort papper (typ Turun Sanomat), behöver man inte ens tejp utan bara ett fint band som knyter ihop det hela.

Kommentarer (2)
Fint! Jag har tänkt tillverka snygga återanvändningsbara påsar att paketera presenter i. Med tillhörande fina snören. Men det har inte blivit av än... Fast å andra sidan ger jag bort minimalt med saker numera... :)
Camilla12.12.16 kl. 07:39
Perfekt! Det är jättebra om det man packar in i också är något som kan användas:) en påse kommer ju till användning också senare!
12.12.16 16:37
Vad finns det i paketerings papper som gör att man inte får slänga det i vanliga pappersinsamlingen?
my22.05.17 kl. 21:16
För mycket färg! Blir liksom inte bra sedan, kan tänka mig att det gör mer skada än nytta i processen att bli nytt papper om man återvinner det som papper.
23.05.17 14:58

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer