Julkalender lucka 14: Ge bort hemgjord hudkräm!

14.12.2016 kl. 07:00

Lucka 14:

Här kommer ett recept på en hudkräm jag testat att göra, och som jag gillar massor! En perfekt present till vem som helst. Naturliga ingredienser om sällan orsakar allergiska reaktioner med mer gör att många människor kan ha nytta av presenten. Dessutom är det roligt att pyssla lite och genom att kunna välja ingredienserna själv försäkrar man sig om att produkten är giftfri och att förpackningsmaterialen är plastfria.

Du behöver:
½ dl sheasmör
½ dl kokosolja
alt. några droppar eteriska olja, t.ex. lavendel

Koka upp lite vatten i en kastrull. Lägg ingredienserna i en mugg. Skölj muggens utsida med hett vatten. Ta bort kastrullen från plattan då det kokar och lägg i muggen. Låt ingredienserna smälta. Om sheasmöret inte smälter ordentligt kan du alltid mosa med en gaffel då det stelnat. Droppa i valfri mängd eterisk olja  och lägg i en fin burk.

PST. Min version blir i rinnande form. Vill man ha en tjockare kanske man kan ta lite mer sheasmör.

Kommentarer (1)
Super bra tips!
Daniela 14.12.16 kl. 07:38
jee kiva!!:)
14.12.16 14:01

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer