Julkalender lucka 19: Donera!

19.12.2016 kl. 07:00

Bild lånad av min syster

Lucka 19:

Ett väldigt enkelt sätt att göra gott är att donera pengar. Antingen kan man köpa en get som en fattig familj i ett u-land får för att klara sig eller så kan man donera en summa pengar till allt från Rädda Barnen, Röda Korset och UNICEF till olika miljöorganisationer. Det här är kanske inte att ge en present till någon man känner, men det handlar om att göra världen lite bättre. Har ni någon gång tänkt på hur bra vi har det här i Finland, även om man ofta klagar på studiestöd och arbetslöshet m.m.? I Finland får vi ändå leva och vi kan t.o.m. klara oss utan ett jobb. I fattiga länder är det kört. Så låt oss hjälpa dem som behöver!

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!