Idag flyger jag till Filippinerna

21.12.2016 kl. 20:00

Hej bloggvärld. Idag tar jag semester och flyger till Filippinerna. Det är svårt att skriva sådant på en miljöblogg eftersom jag vet att människor blir provocerade av det. Bryr jag mig inte alls? Är jag en hycklare? Osv. Jag får sådana kommentarer ibland. De sårar. För nej, jag är ingen hycklare och jo, jag bryr mig. Jag bryr mig så mycket om miljön. En flygresa till Filippinerna ändrar inte min attityd. Men jag kan inte heller försvara mig, för visst är det otroligt förorenande att flyga, det är det nog. Jag vet. Förlåt.

Men jag kommer att göra mitt bästa för att leva Zero Waste när jag väl är där och jag kommer att ha med mig någon glasburk för att kunna köpa juice och mat och kanske för att kunna hålla mitt bioavfall där tills jag hittar en plats att sortera det. Så kommer jag också att ha med mig en liten matlåda och något bestick som jag kan använda om vi äter från gatukök m.m. Och så vattnet. Ajaj. Det är där som det antagligen inte kommer att vara möjligt att leva Zero Waste. Man kan nämligen inte dricka kranvattnet i Filippinerna och jag tänker ju inte ta risken heller. Men jag skall göra mitt bästa att bara använda mig av vattenpåfyllningsstationer och ifall jag måste köpa flaskvatten någongång skall jag försöka att ta med flaskorna till Finland och sortera dem här. I Filippinerna finns det inte riktigt sortering. Allt hamnar på soptippen eller i haven.

Nu far jag, vi ses!

PST: jag har tidsinställt nästan två inlägg per dag under hela tiden jag är borta så bloggen är fortfarande hur aktiv som helst. Landar i Helsingfors igen 9 januari. God Jul m.m.<3

PST 2: Om ni vill följa mig på Instagram och få live-updates så heter jag @groniabo (klick) där. Jag finns också på Facebook, som Grön i Åbo (klick). Följ mig där också om du vill!

Kommentarer (1)
Varför vill du resa dit med tanke på allt det negativa i att flyga? :) Eller var det någon annna som bestämde? Hoppas resan blir klimatvärd ;)
Anna 23.12.16 kl. 18:36
Hej! Jag vill så gärna besöka Asien och min syster rekommenderade Filippinerna varmt:) Att jag inte har andra val än flyg känns såklart dåligt men å andra sidan ville jag inte låta det vara ett hinder, och jag ångrar mig inte! Resan var underbar och jag lärde mig väldigt mycket om livet tack vare alla människor där:) Men jag funderar på att dra ner på mina flygresor rejält annars! Kortare flyg och så!
09.01.17 21:03

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer