2016 i frågor

31.12.2016 kl. 10:00

Beskriv året med tre ord.
Kontaktknytning, glass, drömmar.

Bästa köpet?
Säkert allt det som gjorde att jag kunde börja leva Zero Waste - som t.ex. diskborten i trä, second hand-plagg m.m.

Vilka sånger kommer påminna dig om 2016?
Hehe. Alltid lika pinsamt. Jag lyssnar nämligen nästan inte alls på musik!! Men jag har väl lyssnat mest på Tarkenee av JVG (ett insideskämt jag inte kan dra här), samt oroväckande mycket Bieber.

Vem har du umgåtts med mest?
Min man utan tvekan.

Har du blivit bättre på något?
Att hantera ångest, vilket är skönt. Jag lever dagligen med ångest och ständig oro så lugn och ro är nog det bästa jag vet. Det är skönt att kunna trösta sig själv och säga att ångestvågen går över strax.

Vad var extra dåligt med året?
Ångesten här också. Har oroat mig mycket och haft många jobbiga tankar. Jag har också fått kämpa med att jag inte varit motiverad och att jag mått otroligt dåligt av både skola och jobb. Nu har det som tur blivit bättre.

Vad var extra bra?
Glassen som var min vän vid så många tillfällen. Och när min pojkvän kom hem från Thailand. Fy sytton så glad jag var. Sedan var också Ålandsresan underbar. Och att stiga upp tidigt på morgonen på sommarstället och springa ner till stranden för att se små moln segla strax ovanför vattenytan. Och att blogga!

Lärde du känna några nya människor?
Jajamen! Känns som att man lärt känna andra bloggare fast man inte träffats på riktigt. Jag har också lärt känna klassen bättre och sånt.

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?
Bodde i tält en hel natt. Haha!!! Vi försökte säkert tiotals gånger sova hela natten i tältet som barn men vi vågade aldrig. Nu sov jag två nätter i tält på Åland. Det är väldigt lätt att sova i ett svalt tält.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Alla de där gångerna man fått gråta ut lite extra mycket är nog guldvärda. Och sedan såklart att ha min pojkvän vid min sida fortfarande. Snart har vi varit sex år tillsammans. Det är ganska mycket. Tacksamtacksamtacksam. Så tycker jag ockå att responsen jag fått pga bloggen varit helt fantastisk. Zero Waste-intervjuerna i höstas är jag väldigt stolt över.

Vad var din största framgång på jobbet 2016?
Jag jobbar ju inte sådär jobbjobb utan hoppar in på caféet någongång. Men bloggmässigt var nog största framgången de gånger jag blivit kontaktad av någon som vill träffa mig.

Största framgång på det privata planet?
Jag har lärt mig vad som fungerar för mig så att jag skall känna mig nöjd. Dessutom har jag vågat kliva ur bekvämlighetszonen genom att ta på mig helt nya uppdrag och bl.a. genom att göra min Zero Waste-föreläsningsturné.

Vem saknade du?
Jag saknade nog ingen människa. Men ibland saknar jag minnen jag haft med någon. Typ. Jag saknar också barndomssomrarna. Ja och mina syskonbarn, dem saknar jag hela tiden. Hjärta.

Har du haft ett förhållande under 2016?
Jajajajamen.

Vart reste du under 2016?
England, Rom, Åland och Filippinerna.

Vad var din största tabbe 2016?
Att sitta på soffan i timmar och inte göra något. Och kanske nog det där glassätandet.

Vilka ser du som de största händelserna under året? 
Bloggframgångarna, resorna och sommaren.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Jag hoppas att jag skulle börja träna men jag orkar inte lova något till någon mera. Jag. Är. Sämst. På träning, alltså. Men jag hoppas att jag tar bloggen till en ny och högre nivå och att jag inte är lika stressad som jag varit den här hösten. Jag hoppas också att jag är lite gladare.

Tror du 2017 kommer bli lika bra?
Jag tror nog att det kommer att bli ett jobbigt år eftersom jag står inför många förändringar. Det nalkas utbyte och grejer för människor jag har svårt att vara utan och det känns tungt. Så måste vi också flytta ur lägenheten inom det kommande halvåret. Jobbigt men garanterat mycket lärorikt.

Vad kommer du sakna från 2016?
Att bo med honom om han reser iväg.

Vad önskar du att du gjort mer?
Visat min respekt för människor som betyder något och slutat grubbla över energitjuvar.

Vad spenderade du mest pengar på?
Glass. Hahahaha!!!!! Säkert mer än på hyra.

Och så slutligen; dina planer inför 2017?
Att sommarjobba i Stockholm med pojkvännen och att få vardagen att gå någorlunda trots allt.

Listan härifrån.

Kommentarer (1)
Underbart år du haft!
Daniela31.12.16 kl. 11:11
Berg-och-dalbana :D:D
09.01.17 21:04

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer