Vilken smärta vill du känna?

23.12.2016 kl. 20:00

Jag läste en artikel för länge sedan. Den handlade om att vända på steken och inte alltid tänka "vad vill jag göra" eller "vad gör mig glad". I stället skall man fundera på vilken smärta man allra helst vill känna.

Ta en stund. Tänk. Låt det sjunka in så djupt det går. Smaka på varje liten del och varje litet ord och varje litet ljud i nästa mening. Vilken smärta vill du känna?

Att läsa det där var väldigt värdefullt för mig. Det gick genast upp för mig. Jag vill jobba med bloggen och skapa ett företag som jag delvis kan arbeta med i samband med bloggen. Det är den positiva delen. Men den smärta jag vill känna är smärtan av stress, många bollar i luften och det faktum att jag styr över mig själv och att allting är upp till mig. Jag vill känna smärtan som entreprenörskap skapar. Jag vill vara stressad, känna hjärtat slå hårt och jag vill slita. Jag vill slita som ett djur. Ligga vaken om nätterna och oroa mig för morgondagen. Känna hur jag snart bryter sönder om inte allting fungerar. För det måste vara perfekt. Det måste vara det så att jag blir det jag vill vara. Jag vill kämpa för allting och se hur det hårda jobbet börjar betala av sig. Det är den smärtan jag allra helst vill känna. För då vet jag att jag lyckats.

Vilken smärta vill du känna?

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer