Begagnade hem, del 1

26.12.2016 kl. 07:00

Det här fantastiska bordet hittades för fem euro på ett välgörenhetsloppis. Perfekt storlek och går att förminska vid behov. Sängen som också fungerar som soffa är något som personen i hemmet fått av en bekant. Begagnat alltså!

I vardagsrummet finns en begagnad så kallad "äkta matta" på vilken en kista, som gått igenom släkten i många år, står.

Pluspoäng för att lägenhetens värdinna dessutom bakar sina pepparkakor själv. Ni vet hur jag uppskattar hembakat framför halvfabrikat.

Arbetshörnan är även den till stor del begagnad. Det vackra skrivbordet har värdinnan fått av sin mormor och trästolen har hon norpat från sitt barndomshem.


En liten bloggserie kommer att ske idag, imorgon och i övermorgon! Jag har nämligen besökt tre hem där ett stort fokus varit på begagnade möbler och second hand överlag. Ni vet att jag gillar sådant - och varför? Vi kan väl upprepa det: begagnat stöder inte en massa icke-etiskt som barnarbete, besprutade bomullsfält (el.dyl.), dåliga arbetsförhållanden, låga löner och mycket mer. Begagnat är bra!

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer