Veckans schema

12.12.2016 kl. 20:00

Jag tycker att det är roligt att läsa hur folk lever på vardagarna. Nu har i och för sig måndagen redan passerat (nästan) men jag vill ändå summera veckans planer.

Måndag:
Jag steg upp klockan 8.30 (skönt) och fixade ett litet fotoarbete som måste göras under den ljusa tiden på dagen. Sedan sprang jag via torget och köpte rödbeta, gick till skolan och kom hem fyratiden. Sedan gjorde jag mat och bloggade samt började redigera en film vi filmat i skolan.

Tisdag:
Skola och möten hela dagen. Sedan måste jag skriva min sista inlämningsuppgift om jag inte vill bli mer efter i min personliga tidtabell. Jag skall också försöka planera och börja skriva några blogginlägg som kommer upp medan jag är på resa.

Onsdag:
Jag börjar dagen i skolan och där någonstans mitt i skall jag iväg på radiointervju gällande bloggen, hurra!! Älskar intervjuer. Älskar att miljön får synlighet. Därefter tillbaka till skolan och lite senare hem till person X för att bocka av ett annat fotoarbete och sedan igen tillbaka till skolan. På kvällen skall jag också fortsätta blogga inför tiden jag är på resa.

Torsdag:
Skola under förmiddagen och därefter fota fota fota. Många som inte bloggar vet kanske inte hur stressigt det är under vintern. Att fota i lampbelysning är en big no-no (visst händer det ibland men helst inte) då bilderna blir så gula. Att då leva i ett land där det är mörkt när man går till skolan och mörkt när man kommer hem gör faktiskt bloggandet så svårt om man vill ha kvalitativa bilder. Därför är det bråttom att fotografera på torsdag då jag äntligen slutar lite tidigare.

Fredag:
Sista dagen skola för i år, styrelsemöte (ja, ni läste rätt!!!) och därefter igen fota fota fota. Ser så mycket framemot att få alla bloggmåsten ur världen. Mitt mål är nästan 2 inlägg per dag under de 2,5 veckor jag är borta. Och vet ni vad? Det är ungefär 40 inlägg. Just nu är jag uppe i ca 20. Kräver tiiid.

Lördag:
Jag skall jobba under förmiddagen vilket jag ser framemot. Sedan hoppas jag på en skön promenad i Runsala. Och så blir det väl mest bara middagar med alla man inte ser under julen för att fira lite extra.

Söndag:
Ganska lika som lördag. Jag skall ha alla mina blogginlägg klara tills måndag så det blir att sitta vid datorn en hel del tror jag. Sedan hoppas jag också att jag och pojkvän kan börja filma en liten miljöfilm som jag smider planer för. Men vet ni vad? Efter det kan jag bara slappa fram till den 10 januari, och det tycker jag banne mig att är skönt!

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer