Vem är miljövänlig enligt dig?

03.01.2017 kl. 20:00

En intressant fråga. Tycker ni att en människa som flyger flyg får kalla sig miljövänlig? Eller tycker ni att ordet "miljövänlig" innebär att man i princip lever felfritt ur ett ekologiskt perspektiv? DISKUTERA gärna i kommentarerna för jag tycker att det här är intressant!

Kommentarer (3)
Är man Miljövänlig anser jag att man tar miljön i beaktande i allt man gör :D men som du skrev i ett tidigare inlägg: ingen är felfri. Flyger man dock ofta flyg tycker jag man borde se över det innan man säger sig själv vara miljöfriend. Det finns ju andra sätt och resa så inte behöver man nödvändigtvis använda flyget varje gång man ska resa.
MalinL03.01.17 kl. 21:01
Absolut! :)
09.01.17 21:05
Jag skulle säga att det finns två "miljövänliga" typer. Den ena som lever i ett I-land där medeltalet av befolkningen har ett högt ekologiskt fotavtryck och som ändå aktivt kämpar för att minska sitt ekologiska fotavtryck så gott det går. Den andra är kanske farmaren/nomaderna i Asien och Afrika som inte tänker på att de lever miljövänligt men som ändå skapar ett minimalt fotavtryck. :)
Jasmine - Mitt Gröna Samhälle04.01.17 kl. 18:27
Håller med dig!! :)
09.01.17 21:06
Ok. Jag är i Tyskland på resa och här finns det zerowaste butiker. Sånt finns väl inte i Finland eller har jag missat nåt? Vad tror du om att vi skulle öppna en i åbo?
Martina14.01.17 kl. 00:17
JAAA!! Öppna i Åbo låter som ungefär världens bästa idé:) Jag tror att det inte finns i Finland, men det börjar komma till Norden hur som helst. Åtminstone i Köpenhamn och kanske i Malmö finns det!
14.01.17 11:03

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer