Mina bästa filmtips

27.12.2016 kl. 20:00

JAG ÄR EN FILMNÖRD. Jag ser på dem hela tiden var som helst med vem som helst. Filmer är vad som inspirerar mig. Så här kommer tio fantastiskt bra filmer i ingen särskild ordning.

Slumdog millionaire
En av de finaste kämparglöd-filmerna jag någonsin sett. Gråter alltid i sista frågan av tävlingen i slutet av filmen. Kalla kårar.

My sisters keeper
Den sorgligaste film jag sett utan tvekan. Är man pillig lär man blöta ner hela soffan då man kollar. Handlar om en familj där ena dottern har cancer och hur mamman försöker förneka att barnet inte klarar sig.

Un peu, beaucoup, aveuglément
En rolig fransk film om två grannar som aldrig setts på riktigt men som inleder en relation genom att tala med varandra genom väggen.

Minions

Nawals hemlighet
En syster och bror vill ta reda på vem deras bror och pappa är och var de finns. En annorlunda film med ett otroligt chockerande slut.

Spirited away
Den vackraste animerade filmen jag någonsin sett. Jag älskar Hayao Miyazakis filmer men den här är nog den som stannar i minnet allra längst.

Up
Gulligaste filmen, gubben och storyn. Verklighetsbaserad faktiskt även om ingen i verkligheten flygit iväg med ballonger och ett hus.

Mamma Mia
Positiv energi. Den här filmen tog mig ur en otroligt jobbig tid en gång för länge sedan. Kollade den dagligen och nu kan jag allt utantill.

The Shawshank Redemption
Bara så genialisk och legendarisk.

The Stoning of Soraya M
Ett praktexempel på varför kvinnans ställning fortfarande idag behöver ändras. En tankeställare. Sorglig. Fin. Äkta.

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer