Nej tack ja tack nej tack

20.01.2017 kl. 16:25

Jag skulle nog verkligen inte säga att jag någonsin varit en arbetsnarkoman. Jag har egentligen tvärtom ofta undrat varför så många människor tar för mycket på sig och sedan får burnout. Men nu är jag plötsligt där och känner mig djupt sorgsen för att jag är så upp till öronen full av saker att göra.

Genast jag blivit klar med en uppgift måste jag börja på minst tre andra. Många av våra skolprojekt kan ta flera månader att slutföra och blir då bara hängande i luften, vilket ger mig en om möjligt ännu mer kvävande känsla. Jag kokar över av uppgifter. Jag kan inte andas, jag kan inte sova (första gången i mitt liv har jag faktiskt varit tuvngen att ta melatonin för att underlätta natten) och jag kan inte slappna av då när jag har chansen. Förra året kändes skolan inte krävande alls och nu är min kalender så fullsmockad som jagvetintevad. Jag måste dirigera om möte efter möte för att hinna med allt och samtidigt är bloggen lika högt prioriterad som studierna. Jag är skräckslagen inför den dagen då jag inte har något att blogga om, för det känns som att ingen kommer att komma tillbaka hit om jag inte uppdaterar på en dag. Paniken jag hade att tidsinställa 30 (!!!) inlägg innan jag åkte på resa var hemsk, men det känns som att det inte lättat överhuvudtaget fastän jag är i en annan situation nu. Jag har plötsligt omvandlats till en arbetsnarkoman som har så bråttom att jag inte ens hinner gråta, och just nu känns det som att det är det enda jag vill göra. Jag vill gråta, bli ompysslad och gråta lite till. Men jag hinner inte. Jag bara inte hinner.

Kommentarer (2)
Jag tycker du inte ska behöva känna att du MÅSTE skriva ett blogginlägg bara för att kanske hålla någon statik uppe, då känns det väll mest bara som ett måste..? Inget illat menat man märkte just av angående inläggen när du var bortrest att vissa kändes lite krystat, just som att det mesta var tidinställda och ett försök till att hålla den vid liv. Du har en så bra blogg, nog håller sig trogna läsare sig kvar och återkommer även om man inte uppdaterar varje dag!:-) (hoppas du inte tar denna feedback som något negativt för det var inte det som var min mening!)
MalinL20.01.17 kl. 22:01
Jag förstår vad du menar, jag tyckte också att vissa av blogginläggen blev lite halvdåliga då de gjordes i panik :P Men för mig är statistiken så viktig för att jag kanske någon gång skall kunna göra bloggen till ett företag. Det är bara det att det blir för mycket ibland, men största delen av tiden tycker jag ärligt talat att det är jätteroligt att blogga. Jag gör det alltså nog för att jag vill, men som med allt det goda så bli det för mycket ibland:)
21.01.17 10:44
kan inte du minska blogginläggen till ett per dag istället för två tills du har en lite lugnare period igen? då faller halva arbetsbördan bort men du har ändå nåt nytt här varje dag, tror inte en massa läsare kommer att försvinna bara för det :) kan själv tycka att det är lite stressigt med bloggar som uppdateras för snabbt, speciellt om det är inlägg med en massa tips osv som man gärna vill testa, blir så mycket att ta in på en gång och får bara känslan av att inte hinna med. och en tanke: vi är ju själva en del av naturen, då måste miljötänket inkludera att ta om oss själva också :))
julia21.01.17 kl. 13:20
Det var fint skrivet :) kanske jag borde minska det till ett per dag tills de värsta skoluppgifterna är gjorda! Helt bra idé :) tack!
22.01.17 11:21

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer