Mätbara mål

21.01.2017 kl. 11:00

Igår var en av de jobbigaste dagarna på väldigt många år. Och ni vet hur det är när man haft smärta i bröstet en hel dag för att man är så sorgsen, och att sedan vakna nästa dag. Man vill bara göra en omstart på allting för att orka igen. Så nu händer det som inte hände 1 januari - jag måste lägga upp mål för det här året.

Problemet med att lägga upp mål är hur som helst att ungefär 99,9% av alla som har nyårslöften gör dem icke-mätbara. Det är alltså i princip omöjligt att veta om man verkligen uppnått något eller inte, för det går liksom inte att räkna ut. Med andra ord är det skitdumt att säga "jag skall träna mer i år" och skitsmart att istället säga "jag skall träna minst 3 gånger i veckan i år". Säger du att du skall göra det tre gånger i veckan så har du en siffra, en konkret mängd, och då kan du efter varje vecka se ifall du uppnått målet. Att bara säga att man skall träna "mer", det ger en inte mycket att gå efter. Så konkreta mål.

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer