Fem gröna affärsidéer

25.01.2017 kl. 07:00

Företag som ordnar miljövänliga upplevelser
Det kan handla om äventyrspedagogik, konstverkstäder där man skapar något av föremål från naturen, guidade rundturer på cykel, airbnb av saker, roddbåtsturer ut till vackra öar m.m.

Företag som säljer 100 % lösvikt
Det finns butiker som säljer en hel del i lösvikt, men inte allt. Tänk om man också kunde få köpa matolja, yoghurt och maskara i lösvikt?

Företag som ordnar transporter
Nu tänker ni kanske att det inte var något nytt, men hör mig. Tänk om det alltid ordnades en gemensam transport till större evenemang, som inte kostar nästan något alls. Då skulle färre personer ta en egen bil och koldioxidutsläppen skulle bli mindre. Det här skulle egentligen kunna gälla alla evenemang - inte bara större festivaler, utan också t.ex. föreläsningar och mässor.

Företag som syr kläder av restbitar
Big likey. Kolla gärna in @zerowastedaniel på Instagram. Han har ett företag som syr kläder av överbliven textil. Ett sätt att ändra systemet gällande klädkonsumtion.

Företag som hyr ut odlingsplatser på t.ex. höghustak
Det behövs mer självförsörjning i den här världen där maten inte räcker till. Att ordna med det byråkratiska och möjliggöra att privatpersoner kan få odla sina egna grönsaker mitt i centrum är ett steg mot en bättre värld. Det finns visserligen gårdar man kan hyra för odling, men på det här viset kan man som nämnts få odlingsmarken på sitt eget höghustak och inte flera kilometer bort.

Kommentarer (1)
Hej jag vill tipsa om secco.fi som säljer begagnade men skitsnygga kläder!
Felicia25.01.17 kl. 18:09
Oj vad bra, måste kolla in :)
25.01.17 20:04

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer