Mina morgonmål och snacks under en dag

25.01.2017 kl. 19:00

Jag börjar varje morgon med frukost och har ungefär noll förståelse för personer som säger att de inte tycker om att äta på morgonen. Det är ju som godast då!!! Hur som helst, jag tänkte visa er på ett ungefär hur mina snacks under dagen ser ut.

Förutom morgon- och mellanmål äter jag lunch på Kåren och försöker välja det vegetariska alternativet - men om det inte känns lockande äter jag kött. På kvällarna hemma gör jag middag och äter det. På sistone har jag hur som helst varit så otroligt stressad att jag inte riktigt orkat göra mat och bara ätit något lite halvtragiskt jag hittat i kylskåpet. Jag måste skärpa mig för jag vill ju äta nyttigt och må bra. På tal om stress och mat undrar jag om det finns intresse av ett inlägg om just hur man kunde leva nyttigt samtidigt som man hela tiden är på språng?

Jag äter antingen en smoothie, ett bröd eller en portion gröt med banan till morgonmål. Idag blev det smoothie gjord på fryst banan, frysta krusbär från sommarstugan, en halv avokado, lite saft från en citron, en tesked honung, en skvätt vatten och en kiwi ovanpå. Till mellanmål blir det vanligtvis smoothie eller smörgås och idag blev det två smörgåsar som jag packade med inför min extremt långa dag. Det här inlägget är tidsinställt eftersom jag nu när det publicerats fortfarande är på skolmöten, om ni vill förstå hur lång dag jag har. Bröden är hembakade och ena har pesto, gurka, avokado och lök och det andra har hemgjord hummus och gurka. Mättande och hälsosamt.

Vad äter ni under en dag?

Kommentarer (1)
Ja! Det där inlägget om att leva nyttigt + vara på språng skulle nog vara mycket välkommet! Låter precis som något för mig. Jag försöker också äta nyttigt (huvudprincip: många gånger om dagen och saker som innehåller näring istället för helt tomma kalorier) men min egen rutinsynd är stället olika förpackade färdiga snacks och halvfabrikat... Just med den där ursäkten att jag "inte har tid"...
Eva25.01.17 kl. 20:31
Så bra, då skall jag fundera ihop några snabba hälsorecept och blogga om det! :)
26.01.17 16:09

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer