Tygkassen som vän

26.01.2017 kl. 07:00

Här ser ni mig med en av mina många tygkassar. Räddaren. Finisen. Tygisen. Min kära kära tygkasse <3. Med en tygkasse kan man undvika plastpåsar, vilket jag som ekovän gillar.

Plastpåsar är gjorda av polyeten som i sig egentligen inte är farligt. Det uppstår hur som helst problem och koldioxidutsläpp, bl.a. genom 1) tillverkning och transport, 2) kontakt med varm mat då plastet kan släppa ifrån sig gifter och 3) då en plastpåe t.ex. hamnar i naturen och med tiden vittrar sönder och bildar något som påminner om mikroplaster (dåligt för djur och hav och otrevligt att ha i blomrabatten när man vill odla miljövänliga morötter).

Jag äger många tygkassar och jag kommer att använda dem många många år. Jag tar alltid med mig 3-5 stycken då jag går till butiken och jag shoppar helt enkelt inte utan en tygpåse. Plastpåsar är ett big no-no för mig, och det har aldrig orsakat något problem. Införskaffa du också några tygpåsar och lev lite lyckligare!

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer