Vi måste göra något nu

27.01.2017 kl. 07:00

Jag mår lite illa. Första gången i mitt liv kollade jag filmen An Inconvenient Truth av Al Gore. Filmen som gjorde att jag började leva miljövänligt för 11 år sedan, trots att jag inte sett den. Filmen som visar hur galciärerna smälter och hur planeten blir varmare. Uj fy f*n. Vad har vi gjort? Vad har vi orsakat? Hur har vi människor fuckat upp det här så här hårt? HUR? Jag orkar inte längre tänka "små saker som att släcka lampan hjälper", för vi måste göra stora förändringar. Vi måste sluta köpa allt skit som vi köper. Vi måste sluta slänga hälften av maten för att den hunnit bli dålig. Vi måste göra något stort. Och vi måste göra det nu.

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer