Därför är Zero Waste varken dyrt eller tidskrävande

30.01.2017 kl. 07:00

En vanlig fördom är att det är dyrt och något man inte hinner med - att leva Zero Waste. Intressant nog är det ju endast sådana som varken har testat eller lever så just nu, som yttrar de här påståendena. För låt mig tala om för dig: det är inte dyrt och inte tidskrävande.Du behöver inte lägga en massa tid på att shoppa, för det går emot ZW-principen. Du sparar pengar och tid!


Du köper prylar som håller för evigt och kostar bara en gång. Du sparar pengar!


Du kan göra dina matuppköp en gång i veckan och då köpa en större sats. Du sparar tid (och också ofta pengar)!


Du har inte saker överallt som du måste städa undan dagligen, för ZW är ofta väldigt lika som minimalism. Du sparar tid!


Du kan göra din tandkräm själv om den råkar ta slut (förutsatt att du har ingredienserna hemma) och behöver alltså inte springa till butiken. Du sparar pengar och tid!


Du köper begagnade saker och/eller får av bekanta. Du sparar pengar!


Det har inte varit ett problem för mig att leva utan att orsaka avfall men tyvärr är vårt samhälle uppbyggt så att allting skall vara förpackat och det är väl därför som det kanske känns som att det är svårt att hitta andra alternativ. Men det finns. Och finns det inte i hemstaden så kan man beställa från internet, och från de sidor varifrån jag beställt olika saker, kommer de förpackade i kartonglådor med gamla tidningspapper. Det blir alltså inte extra avfall bara för att det kommer på posten. Ha inte fördomar, ge det en chans!

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer