Ekotankar en tisdag

31.01.2017 kl. 16:20

Hej bloggis!

Tisdag och vi har utmaningsvecka på Novia vilket innebär att vi jobbar intensivt med ett projekt måndag-torsdag och på fredag presenteras allting för hela skolan. Nu är jag hur som helst hemma, skall skriva lite blogginlägg och sedan kolla igenom det sista innan min Zero Waste-föreläsning på Arbis ikväll!!! Skall bli kul att tala om det här ämnet igen, det är bäst! Om ni inte anmält er innan inatt kl. 00.00 så ryms ni fortfarande med om det intresserar er, och då kostar inträdet 12 €! Så ses vi alltså?! Kl. 18.45 på Arbis i Åbo!

Hur som helst, tänkte jag att det kunde vara kul att läsa hurdana typiska tankar jag tänker en vanlig dag. Mycket är ju ändå ekorelaterat då min hjärna ställt sig in på det, så. You gotta be human tho.


"Vad tänker alla som vet om min blogg när de ser att jag inte tar emot kvittot på Kåren/i butiker och personen vid kassan slänger det i skräpkorgen?"

"Varför är alla chokladstänger plastförpackade? VILL HA"

"Jaha, nu har jag tvättat händerna men har ingen tyghandduk med mig" *Torkar i blusen och på låren och känner mig äcklig*

"Tittar alla på mig nu för att jag håller i något i plast? DET ÄR INTE MITT PLAST OKEJ? Jag bara lovade person X att hålla i det för en stund"

"Vegematen i skolan är inte alls lockande. Vill bara ha en ordentlig köttbiff med mycket fett men då kanske någon skriver argt till mig på bloggen om hur jag inte får kalla mig miljövän om jag äter kött. Snyft, måste väl ta det vegetariska då"


Haha. Så här ser det ut ungefär varje dag i min hjärna. Märker ni rädslan för att jag skall få skit? Skraj som en jagvetintevad. Men mestadels är ju människor bara snälla mot mig och tycker att jag gör bra saker, som tur .

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer